Ekonomi

Borsa güne yükselişle başladı

Açılışta BIST 100 endeksi önceki kapanışa göre 5,99 puan artarak yüzde 0,09 değer kazanarak 6.688,10 puana yükseldi.

Bankacılık endeksi yüzde 0,49 azalırken, holding endeksi yatay seyretti. Şube endeksleri ortasında en çok kazanan yüzde 0,85 ile gıda olurken, tek kaybeden bankacılık oldu.

Dün alımlı bir seyir izleyen BIST 100 endeksi yüzde 1,69 artışla 6.682,11 puanla günü rekor kapatarak 6.700,36 puanla en yüksek seviyesini gördü.

ABD’de devam eden bilanço sezonunda şirketlerin finansal sonuçlarından gelen karışık sinyaller ve ABD Merkez Bankası’nın (Fed) para politikasına ilişkin belirsizliklerle küresel piyasalar yön arayışlarını sürdürüyor.

Analistler, dün ilk kez işsiz başvuru sayısındaki düşüşün ardından soru işaretlerinin daha da arttığını, ABD’de haftalık işsizlik başvurularındaki beklenmedik düşüşün daha güçlü bir istihdam raporuna işaret ettiğini söyledi.

Türkiye’de Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre kur korumalı hesaplara yüzde 15 oranında zorunlu karşılık ayırma zorunluluğu getirildi.

Bugün hem yurt içinde hem de yurt dışında veri gündeminin sakin olduğunu belirten analistler, BIST 100 endeksinin teknik olarak direnç olarak 6.700 ve 6.850, dayanak olarak 6.500 puan seviyelerinde olduğuna dikkat çekti.

cumraajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu