Haber

Trump yeniden yargılama istiyor

ABD’nin eski Başkanı Donald Trump’ın 9 Mayıs’ta cinsel taciz ve iftiradan suçlu bulunarak 5 milyon dolar tazminat ödemesinin ardından Trump’ın avukatları yeniden yargılanma talebinde bulundu. Trump’ın avukatları, jüri tarafından kararın cinsel istismar kısmı için hükmedilen 2 milyon dolarlık tazminatın “aşırı” olduğuna dikkat çekerek, jürinin Carroll’ın tecavüze uğramadığına ve iddia edilen davranışın Carroll’ı zihinsel olarak etkilemediğine karar verdiğine dikkat çekti. Trump’ın avukatları, hakaret kabahati için verilen 2,7 milyon dolarlık tazminatın “tamamen spekülatif” olduğunu ve tazminat cezalarının benzer davalarla orantısız olduğunu savundu. Trump’ın avukatları, ABD Bölge Yargıcı Lewis Kaplan’dan, yeni bir duruşma teklifini reddetmesi halinde Carroll’a verilen tazminatı düşürmesini de istedi.

Trump suçlu bulundu

Trump’a yöneltilen suçlamaları ilk olarak 2019’da yazdığı anılarında dile getiren 79 yaşındaki Carroll, mahkemede yaptığı konuşmada Trump’la cinsel saldırı iddiasından yıllar önce tanıştığını ve onu “çok arkadaş canlısı” ve “havalı” bulduğunu söyledi. Carroll, Trump’ın kendisini 1995 veya 1996’da Manhattan’daki Bergdorf Goodman alışveriş merkezindeki bir mağazanın soyunma odasına götürdüğünü, kapıyı kapatarak duvara ittiğini ve ardından cinsel tacizde bulunduğunu belirtti.

Jüri, Trump tarafından cinsel tacize uğradıklarını iddia eden Jessica Leeds ve Natasha Stoynoff’u da dinledi. Leeds, 1979’da uçakta seyahat ederken yan koltukta oturan Trump’ın kendisine cinsel tacizde bulunduğunu iddia etmişti. Stoynoff ise 2005 yılında Trump’ın Florida’daki malikanesine röportaj yapmak için gittiğini ve Trump’ın kendisine orada cinsel tacizde bulunduğunu iddia etmişti.

Karar duruşmasında yaklaşık 3 saat süren tartışmanın ardından davayı yürüten 3’ü kadın 9 kişilik dava heyeti, Trump’ı tecavüz yerine cinsel tacizden suçlu bularak 2 milyon dolar tazminat ve 3 tazminat ödenmesine karar verdi. Carroll’a iftira attığı için tazminat olarak milyon dolar. Trump kararı temyiz etti.

Trump iddiaları yalanladı

Trump, heyetin kararını “tam bir rezalet” olarak nitelendirerek argümanları reddetti ve bunu “tüm zamanların en büyük cadı avının devamı” olarak nitelendirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu