Haber

Dünya Tekvando Şampiyonası sürüyor

Dünya Tekvando Şampiyonası’nın ikinci gününde 3 milli sporcu mücadele etti.

Türkiye Tekvando Federasyonunun açıklamasına göre, Meksika’nın Guadalajara kentinde düzenlenen şampiyonanın ikinci gününde bayanlar 62 ve 67 ile erkekler 87 kiloda karşılaşmalar yapıldı.

Kadınlar 62 kiloda tatamiye çıkan İkra Kayır, birinci çeşitte Honduras’tan Sheylee Dayane Lopez Hernandez’i, ikinci cinste Fas’tan Safia Salih’i yenerek ismini son 16 cinsine yazdırdı. Bu tıpta konut sahibi ülkeden Itzel Velazquez ile karşılaşan İkra, rakibine 2-1 mağlup olarak şampiyonaya veda etti.

Kadınlar 67 kiloda gayret eden Mervenur Fazilet, birinci tipi maç yapmadan geçtikten sonra ikinci cinste Çin’den Mengyu Zhang’a yenilerek elendi.

Erkekler 87 kiloda Türkiye’yi temsil eden ve ilk turu maç yapmadan geçen Enbiya Taha Biçer ise ikinci turda Ukrayna’dan Vladyslav Bondar’ı yenerek son 16 turuna yükseldi. Bu turda ev sahibi ülkeden Bryan Salazar’a mağlup olan ulusal atlet, tertibi noktaladı.

Şampiyonanın üçüncü gününde bayanlar 49 kiloda Merve Dinçel ile erkekler 68 kiloda Ferhat Can Kavurat madalya gayreti verecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu