Ekonomi

Arif Tarım: Seçim Sonucu İnşaat Sektörüne Umut Veriyor

28 Mayıs 2023’te yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminin yeni kabinenin belli olmasıyla sonuçlanmasının piyasalar için umut verici olduğunu kaydeden iş adamı Arif Tarım, “Seçimden sonra inşaat maliyetlerinde düşüş olacağını umuyorum. inşallah uzun vadede inşaat sektörü eski günlerine döner.”

İnşaat departmanında faaliyet gösteren iş adamı Arif Tarım, seçimlerin inşaat branşına olası etkilerini değerlendirdi. Tarım, gelecekten umutlu olduğunu belirterek, seçim sonucunun açıklanmasıyla birlikte inşaat departmanında yeni bir sıçrama yaşanabileceğini ve bunun da inşaat malzemelerinin ucuzlamasına yol açabileceğini belirtti.

Tarım, “28 Mayıs 2023’te ikinci tip Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılarak ülkeyi 5 yıl yönetecek isim kesin olarak belli oldu. Bürokrasi oturunca iktidarda sıçrama fırsatı doğacak” “Piyasanın canlanması için yasal düzenlemeler ve inanç veren adımlar atılarak daha ucuz iş makinelerinin yolu açılabilir. Gelecekten umutluyum” dedi. Tarım, bugünlerde atılacak adımların inşaat departmanına olumlu yansıyacağına inandığını ifade etti.

Tarım, seçim sonuçlarının ardından inşaat maliyetlerini düşürme konusunda güven veren yasal düzenlemelerin ve adımların değerine değindi. Döviz kurundaki dalgalanmaların etkisini en aza indirmek için alınacak önlemlerin departmandaki maliyetleri azaltabileceğine de işaret etti.

Seçimden sonra inşaat maliyetlerinin düşmesini beklediklerini dile getiren Tarım, branştaki gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceklerinin altını çizdi. Tarım, inşaat bölümünün canlanması ve maliyetlerin düşürülmesi için gerekli adımların atılmasını beklediğini bildirdi.

2023’ün son çeyreğinde inşaat departmanında yeni projelerin hayata geçmesi ve yatırımların artmasıyla rekabetin artacağını kaydeden Tarım, müteahhitlik firmalarının daha rekabetçi fiyatlar sunmasının beklendiğini söyledi. Döviz kurundaki dalgalanmaların kontrol altına alınması ve inşaat malzemelerine yönelik politikalar oluşturulması ile maliyetlerin daha istikrarlı bir seviyeye gelebileceğine de dikkat çekti. Tarım, önümüzdeki dönemde inşaat bölümünün canlanmasıyla birlikte istihdamın artacağını ve ekonomik büyümeye katkı sağlayacağını belirtti. İnşaat sektörünün ekonomideki önemine değinen Tarım, “İnşaat sektöründeki hareketlilik diğer sektörler için lokomotif görevi görüyor. Sektörümüzün önemi aslında herkes tarafından biliniyor. İnşallah zor günleri de atlatırız.” mümkün olan en kısa sürede”.

Arif Tarım, geleceğe umutla baktıklarını, inşaat sektöründeki gelişmeleri yakından takip edeceklerini, fırsatları değerlendirerek ekonomik büyümeye katkı sağlamaya devam edeceklerini belirterek açıklamalarını sonlandırdı. – AFYONKARAHİSAR

balahaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu