Haber

Varto depreminden kaçan aileler de Kahramanmaraş’taki depreme yakalandı

Varto depreminin ardından adını geldikleri yer olan Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesine yerleşen Sönmez ailesinden 7 kişi, “yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen depremde hayatını kaybetti. .

Muş’un Varto ilçesinde 19 Ağustos 1966’da meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki depremden iki yıl sonra Sönmez ailesi ve yakınları Türkoğlu ilçesine yerleşti. Sönmez ailesinin de yaşadığı bölgeye Varto Mahallesi adı verildi.

Kahramanmaraş’ta kent merkezine 20 kilometre uzaklıktaki mahallede meydana gelen depremlerde Sönmez ailesinden 7 kişi hayatını kaybetti.

Mahalle sakinlerinden Harun Kılıç, dedelerinin 57 yıl önce meydana gelen Varto depreminden iki yıl sonra Kahramanmaraş’a yerleştiğini söyledi.

Kılıç, “Kaderimiz o yüzden burada fay hattına yerleştik, 57 yıl sonra depreme bir kez daha tanık olduk” dedi. söz konusu.

Deprem anında gecenin daha da aydınlandığını anlatan Kılıç, “Kendimizi dışarı attık. Yola düştük, yollar gelip gidiyordu. Açık alana çıktık, deprem devam etti. yer yarılacak, içine girecektim. Abartmıyorum, deprem neredeyse bir metre sekiyordu.” dedi.

Depremde oğlu Şerif Tamer Sönmez’i kaybeden 44 yaşındaki Sevda Sönmez, depremin ardından balkona çıktığını ancak çocuklarının yanında olmadığını anlayınca tekrar eve girdiğini söyledi.

Bu sırada evin üst katının çöktüğünü belirten Sönmez, “Geri geldim kapı ve pencereyi bulamadım. Çocuklarım enkaz altındaydı. Oğlumun sesi duyuldu, ellerimizle kazıdık. tırnak, bir şey yapamadık” dedi.

Bu orta depremde aynı bölgede bulunan Kilili Ulu Camii tamamen yıkıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu