Teknoloji

4000 yıl önce nesli tükenen mamutların etinden köfte yaptılar.

Avustralya’da bir şirket, mamut köftesi yapmak için bir mamuttan DNA kullandı . Vow adlı şirket sıradışı (ve soyu tükenmiş) hayvanlardanEt üreterek, bu “yükseltilmiş” et alternatifleriyle insanları iklim krizi sırasında artık sürdürülebilir olmayan klasik et kaynaklarından uzaklaştırabileceklerini umuyor.

Yemin, köfteleri oluşturmak için bir mamut kas proteininden DNA dizisini kullandı. The Guardian’ın bildirdiğine göre, sekansta boşlukların olduğu yerlerde mamutlardan alınan DNA kullanıldı. Bu, koyun miyoblast kök hücrelerinde et yetiştirilmeden önce yapıldı. Tüm süreç birkaç hafta sürdü ve köftelerin yaratıcılarına göre bunu “süresiz olarak” yapmak mümkün.

Vow’un kurucu ortağı Tim NoakesmithThe Guardian ile yapılan bir röportajda, grubun mamutu ” çeşitlilik kaybının ve iklim değişikliğinin sembolü olarak”, ancak rastgele amaçlı bir hayvandan badem büyüklüğünde biyopsi bulunması durumunda bu işlemin kullanılabileceğini belirtti.

Diğer bir deyişle, elimizde yeterli kalıntının bulunmadığı Dodo gibi hayvanlar için bu yöntem kullanılamaz.

Ekip Günaydın Britanya’ya ” Bunu başarmak için yeterli genetik bilgi yokdedi ve ekledi: “ Dodo külçeleri aslında aklımıza gelen ilk fikirdi. Bu tür hakkında daha fazla bilgiye sahip olduğumuz için mamut köftesine yöneldik.

Vow’un Bilimsel Baş Sorumlusu James Ryanhalbuki ” T. Rex’in kollajen dizisi aslında oldukça iyi tanımlanmıştır.der ve devam eder: “ Yani teorik olarak, Tyrannosaurus Rex’i (DNA) kullanarak kollajen bazlı bir besin takviyesi oluşturabilirsiniz.

Ekip, uzun vadede, geleneksel olarak yetiştirilen etlerle rekabet edecek ve nihayetinde yerini alacak kültürlü etler geliştirmeyi umuyor. Ama başlangıçta, şefler kullanmak için yeterince maceracı ve müşteriler yüksek ödemeye hazır“ fine dining restoranlarına odaklanıyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu